vineri, 7 august 2009

povestiri din practica.

(din nou, post "postat" la 15 secole dupa scriere:)) )


Ca sa incep cu inceputul, sambata dimineata la ora 9 aveam colocviu: botanica, apoi zoologie. Cum toata saptamana am fost ocupate cu tot felul de activitati importante: jucat monoply, trombon, umblat hai-hui and who knows what, vineri seara aveam de invatat destul. stiind ca la botanica se da colocviul in curtea statiunii am decis sa invatam cel mai bine plantele de acolo, si asa am ajuns la 1 jumate noaptea sa cautam plante cu lanterna in mana. Partea proasta: ne-a vazut profa, iar colocviul s-a tinut in afara curtii. Partea buna: am luat 10 toti. aproape.
Intre timp planuri: cu cine, unde mergem, ce facem. Dupa ce convinsesem mai multe colege sa merga la urlatoare a inceput ploaia torentiala-din nooou, asa ca majoritatea au renuntat si am ramas ca de obicei 4. Eu-dezorientarea in persoana, Miha careia ii e frica de inaltime, Dana de obicei foarte paranoica cu ursii, si Mirabela.

Colocviul la nevertbrate a durat mai mult decat ne asteaptam asa ca ajungem pe la 3-4 in Busteni. Ne fura peisajul, adica drumul in constructie si in loc sa o luam spre telecabina o luam pe o strada paralela si ajungem in cimitir, dar revenim unde trebuie.. Ne uitam dupa suveniruri, la norii negri, la razele de soare care ies din cand in cand.. intrebam pe cineva daca e bine pe unde o luam, si ne zice ca da, sa urmam triunghiul albastru ca intr-o ora o sa ajungem. Mergem.. facem glume legate de ursi, ca intr-o saptamana nu ne-am ratacit-fapt neasteptat, ne tot oprim sa facem poze, sa o incurajam pe miha ca nu o sa cada in prapastie, sa admiram floricele and so on. Dana mai intreba din cand in cand daca mai e mult, apoi se obisnuieste cu mersul.. La un moment dat realizam ca mergeam de vreo doua ore. Cam mult. Ceva nu e bine. Trebuia sa fie mai multe poduri de lemn si nu fusesera decat unul sau doua. Fiind la marginea unei portiuni unde poteca era mai ingusta, la care Mihaela se uita "nelinistita" ne oprim si asteptam sa vina cineva din sens opus si sa intrebam ce si cum. Aflam ca intr-asevar nu era bine, si ca mai aveam vreo ora jumate si ajungem sus. Trebuia sa mergem pe bulina rosie, nu triunghi albastru, dar evident, de ce ne-am uita pe indicatoare? stupid thing, data viitoare sigur o sa fim mai atente.:P Ei mergeau spre busteni asa ca o luam impreuna pana ni se despart drumurile; ajungem la cascada, facem poze, mai pierdem timpul pana cand vedem ca-i aproape 7 jumate, asa ca plecam. Intre timp sunam niste prieteni care rad de noi- de parca noi am fi zis ca nu e.. :)). Dupa 5 minute incepe ploaia torentiala.
I hate rain! toata saptamana a plouat. Ne luam repede suveniri din busteni si pe la 8 si un sfert suntem in statia de microbuze.. Se pare ca tocmai trecuse unul deci avem de astaptat ceva. Trebuia sa fim la statiune (aka pa rezervatie) la "9:00 niciun minut mai tarziu!!", ca stateam la cativa km de sinaia, iar profa isi facea (prea) multe griji din cauza ursilor-care se auzeau in fiecare seara. Ajungem pe la 9 jumate si intram subtil :P.

Vedem ca si celelete fete au ajuns de curand si tocmai se apucau de gratar. Ne schimbm si noi, mai stam putin in casa sa ne incalzim, si iesim afara, unde dupa lupte seculare Amalia si Roxana au reusit sa aprina focul-lemne putine si ude, intuneric, mormait de urs etc. In continuare, d'ale casei: mici, barfe, povestim fiecare ce am facut, mormaituri, iesit cu lanterna dupa mormaituri, mancat, baut, cantat, pierdut vremea pan' la 5. Somn.


A doua zi la 8, cand domeam mai bine, vine cineva sa ne anunte ca la 9 trebuie sa eliberam camera. No way! :|
(din fericire nu a zis nimic ca am reusit abia pe la 10..10 jumate..:D)

2 comentarii:

mariska spunea...

Da ... cea mai tare ultima zi de munte ever ... nu ca ar mai fi fost si altele. Sa speram ca nu ne mai luam dupa 'indicatiile' vanzatoarelor. >_<
Si sa speram ca data viitoare o ratacim si pe Ami! >:)

brotacutza spunea...

pai a mai fost si ziua cu cota.. relativ munte, mai mult sosea si paranoia :))